Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 37 · läst 2026-08-18

Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 37 i PSD2?

Fristerna och tidsgränserna i artikel 37 i PSD2, citerade ur lydelsen.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 37

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

2. Medlemsstaterna ska kräva att tjänsteleverantörer som bedriver någon av verksamheterna som avses i artikel 3 k i och ii eller som bedriver båda, för vilka det sammanlagda värdet av de genomförda betalningstransaktionernas under de föregående 12 månaderna överstiger 1 miljon EUR, skickar en underrättelse till de behöriga myndigheterna med en beskrivning av de tillhandahållna tjänsterna och förtydligar inom ramen för vilket undantag som avses i artikel 3 k i och ii verksamheten anses bedrivas.

4. Trots vad som sägs i punkt 1 ska de behöriga myndigheterna informera EBA om de tjänster som anmälts i enlighet med punkt 2 och 3 samt inom ramen för vilket undantag verksamheten genomförs.

Citat ur Artikel 37, Förbud för andra än betaltjänstleverantörer att tillhandahålla betaltjänster och underrättelseskyldighet. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 37 i PSD2 om förbud för andra än betaltjänstleverantörer att tillhandahålla betaltjänster och underrättelseskyldighet?
  2. Vem omfattas av artikel 37 i PSD2?
  3. Vilka skyldigheter följer av artikel 37 i PSD2?
  4. Vad säger artikel 38 i PSD2 om tillämpningsområde?
  5. Vad säger artikel 36 i PSD2 om tillträde till konton som hålls i ett kreditinstitut?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.