MiCA · Artikel 96 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 96 i MiCA om samarbete med EBA och Esma?
Den officiella lydelsen i artikel 96 i MiCA om samarbete med EBA och Esma, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
1. Vid tillämpningen av denna förordning ska de behöriga myndigheterna ha ett nära samarbete med Esma i enlighet med förordning (EU) nr 1095/2010 och med EBA i enlighet med förordning (EU) nr 1093/2010. De ska utbyta information för att utföra sina uppgifter i enlighet med detta kapitel och med kapitlen 2 och 3 i denna avdelning.
2. De behöriga myndigheterna ska omgående till EBA och Esma överlämna all information som de behöver för att utföra sina uppgifter, i enlighet med artikel 35 i förordning (EU) nr 1093/2010 och artikel 35 i förordning (EU) nr 1095/2010.
3. Esma ska i nära samarbete med EBA utarbeta förslag till tekniska standarder för genomförande i syfte att fastställa standardformulär, mallar och förfaranden för samarbete och utbyte av information mellan behöriga myndigheter och EBA och Esma.
Esma ska överlämna de förslag till tekniska standarder för genomförande som avses i första stycket till kommissionen senast den 30 juni 2024.
Citat ur Artikel 96, Samarbete med EBA och Esma. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.