Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 8 · läst 2026-08-18

Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 8 i MiCA?

Fristerna och tidsgränserna i artikel 8 i MiCA, citerade ur lydelsen.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    MiCA Artikel 8

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

5. De uppgifter som avses i punkterna 1 och 4 ska anmälas till den behöriga myndigheten i hemmedlemsstaten minst 20 arbetsdagar före dagen för offentliggörandet av vitboken om kryptotillgångar.

Den behöriga myndigheten i hemmedlemsstaten ska underrätta den gemensamma kontaktpunkten i värdmedlemsstaterna om det planerade erbjudandet till allmänheten eller det planerade upptagandet till handel och översända motsvarande vitbok om kryptotillgångar till den gemensamma kontaktpunkten inom fem arbetsdagar från mottagandet av den förteckning över värdmedlemsstater som avses i första stycket.

7. Den behöriga myndigheten i hemmedlemsstaten ska till Esma meddela de uppgifter som avses i punkterna 1, 2 och 4 samt startdatum för det planerade erbjudandet till allmänheten eller det planerade upptagandet till handel och eventuella ändringar av detta datum. Den ska meddela dessa uppgifter inom fem arbetsdagar efter det att den har mottagit dem från erbjudaren eller den person som ansöker om upptagande till handel.

Citat ur Artikel 8, Anmälan av vitboken om kryptotillgångar och av marknadsföringsmaterialet. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 8 i MiCA om anmälan av vitboken om kryptotillgångar och av marknadsföringsmaterialet?
  2. Vilka skyldigheter följer av artikel 8 i MiCA?
  3. Vad säger artikel 9 i MiCA om offentliggörande av vitboken om kryptotillgångar och av marknadsföringsmaterialet?
  4. Vad säger artikel 7 i MiCA om marknadsföringsmaterial?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.