MiCA · Artikel 48 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 48 i MiCA om krav vid erbjudande till allmänheten eller upptagande till handel av e-pengatoken?
Den officiella lydelsen i artikel 48 i MiCA om krav vid erbjudande till allmänheten eller upptagande till handel av e-pengatoken, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
1. En person får inte lämna ett erbjudande till allmänheten om eller ansöka om upptagande till handel av en e-pengatoken i unionen, såvida inte den personen är utgivaren av denna e-pengatoken och
är auktoriserad som kreditinstitut eller institut för elektroniska pengar, och
har anmält en vitbok om kryptotillgångar till den behöriga myndigheten och har offentliggjort den vitboken om kryptotillgångar i enlighet med artikel 51.
Utan hinder av första stycket får andra personer, efter skriftligt medgivande från utgivaren, erbjuda e-pengatoken till allmänheten eller ansöka om upptagande till handel av den. Dessa personer ska följa artiklarna 50 och 53.
Citat ur Artikel 48, Krav vid erbjudande till allmänheten eller upptagande till handel av e-pengatoken. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.