Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 23 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 23 i MiCA om restriktioner för utgivning av tillgångsanknutna token som i stor utsträckning används som bytesmedel?

Den officiella lydelsen i artikel 23 i MiCA om restriktioner för utgivning av tillgångsanknutna token som i stor utsträckning används som bytesmedel, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. När det uppskattade kvartalsvisa genomsnittliga antalet transaktioner och genomsnittliga aggregerade värdet av dessa per dag för en tillgångsanknuten token med koppling till dess användning som bytesmedel inom ett enskilt valutaområde är högre än 1 miljon transaktioner respektive 200 000 000 EUR ska utgivaren

upphöra med utgivningen av denna tillgångsanknutna token, och

inom 40 arbetsdagar efter det att detta tröskelvärde uppnåtts lämna in en plan till den behöriga myndigheten för att säkerställa att det uppskattade kvartalsvisa antalet och genomsnittliga aggregerade värdet av dessa transaktioner per dag hålls under 1 miljon transaktioner respektive 200 000 000 EUR.

2. Den behöriga myndigheten ska använda de uppgifter som tillhandahålls av utgivaren, sin egen uppskattning, eller den uppskattning som tillhandahålls av ECB eller, i tillämpliga fall, av den centralbank som avses i artikel 20.4, beroende på vilket värde som är högst, för att bedöma om det tröskelvärde som avses i punkt 1 har uppnåtts.

Citat ur Artikel 23, Restriktioner för utgivning av tillgångsanknutna token som i stor utsträckning används som bytesmedel. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka undantag finns i artikel 23 i MiCA?
  2. Vad säger artikel 24 i MiCA om återkallande av auktorisationen?
  3. Vad säger artikel 22 i MiCA om rapportering om tillgångsanknutna token?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.