EUDPR · Artikel 49 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 49 i EUDPR om överföringar och utlämnanden som inte är tillåtna enligt unionsrätten?
Den officiella lydelsen i artikel 49 i EUDPR om överföringar och utlämnanden som inte är tillåtna enligt unionsrätten, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
Domstolsbeslut eller beslut från myndigheter i tredjeland där det krävs att en personuppgiftsansvarig eller ett personuppgiftsbiträde överför eller lämnar ut personuppgifter får erkännas eller verkställas på något som helst sätt endast om det grundar sig på en internationell överenskommelse, såsom ett avtal om ömsesidig rättslig hjälp, som gäller mellan det begärande tredjelandet och unionen, utan att detta påverkar andra grunder för överföring enligt detta kapitel.
Citat ur Artikel 49, Överföringar och utlämnanden som inte är tillåtna enligt unionsrätten. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.