Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

GDPR · Artikel 61 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 61 i GDPR om ömsesidigt bistånd?

Den officiella lydelsen i artikel 61 i GDPR om ömsesidigt bistånd, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Tillsynsmyndigheterna ska utbyta relevant information och ge ömsesidigt bistånd i arbetet för att genomföra och tillämpa denna förordning på ett enhetligt sätt, och ska införa åtgärder som bidrar till ett verkningsfullt samarbete. Det ömsesidiga biståndet ska i synnerhet omfatta begäranden om information och tillsynsåtgärder, till exempel begäranden om utförande av förhandstillstånd och förhandssamråd, inspektioner och utredningar.

2. Varje tillsynsmyndighet ska vidta lämpliga åtgärder som krävs för att besvara en begäran från en annan tillsynsmyndighet utan onödigt dröjsmål och inte senare än en månad efter det att den tagit emot begäran. Till sådana åtgärder hör bland annat att översända relevant information om genomförandet av en pågående utredning.

3. En begäran om bistånd ska innehålla all nödvändig information, inklusive syftet med begäran och skälen till denna. Information som utbytts får endast användas för det syfte för vilket den har begärts.

4. Den tillsynsmyndighet som tar emot en begäran får endast vägra att tillmötesgå begäran om

Citat ur Artikel 61, Ömsesidigt bistånd. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 62 i GDPR om tillsynsmyndigheters gemensamma insatser?
  2. Vad säger artikel 60 i GDPR om samarbete mellan den ansvariga tillsynsmyndigheten och de andra berörda tillsynsmyndigheterna?
  3. Vad säger artikel 59 i GDPR om verksamhetsrapporter?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.