Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

eIDAS 2.0 · Artikel 20 · läst 2026-08-26

Vad blir följden av att bryta mot artikel 20 i eIDAS 2.0?

Sanktioner, tillsyn och ansvar kopplat till artikel 20 i eIDAS 2.0.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

2. Tillsynsorganet får, utan att det påverkar tillämpningen av punkt 1, när som helst granska eller begära att ett organ för bedömning av överensstämmelse gör en överensstämmelsebedömning av de kvalificerade tillhandahållarna av betrodda tjänster på dessa tillhandahållare av betrodda tjänsters egen bekostnad för att bekräfta att dessa och de kvalificerade betrodda tjänster som de tillhandahåller uppfyller kraven i denna förordning. Vid misstänkta överträdelser av reglerna om skydd av personuppgifter ska tillsynsorganet utan onödigt dröjsmål informera de behöriga tillsynsmyndigheterna som inrättats enligt artikel 51 i förordning (EU) 2016/679.

3b. Om tillsynsmyndigheterna som inrättats enligt artikel 51 i förordning (EU) 2016/679 informerar tillsynsorganet om att den kvalificerade tillhandahållaren av betrodda tjänster underlåter att uppfylla kraven i den förordningen ska tillsynsorganet, i synnerhet när det är motiverat av underlåtenhetens omfattning, varaktighet och följder, återkalla den tillhandahållarens eller den berörda tillhandahållna tjänstens status som kvalificerad.

Citat ur Artikel 20, Tillsyn över kvalificerade tillhandahållare av betrodda tjänster. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 20 i eIDAS 2.0 om tillsyn över kvalificerade tillhandahållare av betrodda tjänster?
  2. Vem omfattas av artikel 20 i eIDAS 2.0?
  3. Vad säger artikel 21 i eIDAS 2.0 om igångsättande av en kvalificerad betrodd tjänst?
  4. Vad säger artikel 19a i eIDAS 2.0 om krav på icke-kvalificerade tillhandahållare av betrodda tjänster?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-26, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.