Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 37 · läst 2026-08-18

Vilka skyldigheter följer av artikel 37 i DORA?

De krav artikel 37 i DORA lägger på den som omfattas.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DORA Artikel 37

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Den ledande tillsynsmyndigheten får genom en enkel begäran eller genom ett beslut kräva att de kritiska tredjepartsleverantörerna av IKT-tjänster tillhandahåller all information som är nödvändig för att den ledande tillsynsmyndigheten ska kunna utföra sina uppgifter enligt denna förordning, inbegripet alla relevanta affärshandlingar och operativa dokument, avtal, strategier, dokumentation, rapporter från IKT-säkerhetsgranskningar, IKT-relaterade incidentrapporter samt all information som rör parter till vilka den kritiska tredjepartsleverantören av IKT-tjänster har utkontrakterat operativa funktioner eller verksamheter.

2. När den ledande tillsynsmyndigheten skickar en enkel begäran om information enligt punkt 1 ska den

ange en tidsfrist inom vilken uppgifterna ska lämnas,

underrätta företrädaren för den kritiska tredjepartsleverantör av IKT-tjänster av vilken uppgifterna begärs om att den inte är skyldig att lämna informationen, men att den information som lämnas vid ett frivilligt svar på begäran inte får vara oriktig eller vilseledande.

Citat ur Artikel 37, Begäran om information. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 37 i DORA om begäran om information?
  2. Vad säger artikel 38 i DORA om allmänna utredningar?
  3. Vad säger artikel 36 i DORA om den ledande tillsynsmyndighetens utövande av befogenheter utanför unionen?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.