Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 36 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 36 i DORA om den ledande tillsynsmyndighetens utövande av befogenheter utanför unionen?

Den officiella lydelsen i artikel 36 i DORA om den ledande tillsynsmyndighetens utövande av befogenheter utanför unionen, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DORA Artikel 36

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Om tillsynsmålen inte kan uppnås genom samverkan med det dotterföretag som har etablerats i enlighet med artikel 31.12 eller genom utövande av tillsynsverksamhet i lokaler som är belägna i unionen, får den ledande tillsynsmyndigheten utöva de befogenheter som anges i följande bestämmelser i alla lokaler som är belägna i ett tredjeland och som ägs eller på något sätt används av en kritisk tredjepartsleverantör av IKT-tjänster i syfte att tillhandahålla tjänster till finansiella entiteter i unionen i samband med dess affärsverksamhet, funktioner eller tjänster, inbegripet alla administrativa kontor, företagslokaler eller driftställen, anläggningar, mark, byggnader eller annan egendom:

I artikel 35.1 b, i enlighet med artikel 38.2 a, b och d, artikel 39.1 och 39.2 a.

De befogenheter som avses i första stycket får utövas om samtliga följande villkor är uppfyllda:

Den ledande tillsynsmyndigheten anser att en inspektion i ett tredjeland är nödvändig för att den fullt ut och på ett ändamålsenligt sätt ska kunna utföra sina uppgifter enligt denna förordning.

Citat ur Artikel 36, Den ledande tillsynsmyndighetens utövande av befogenheter utanför unionen. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vem omfattas av artikel 36 i DORA?
  2. Vad blir följden av att bryta mot artikel 36 i DORA?
  3. Vad säger artikel 37 i DORA om begäran om information?
  4. Vad säger artikel 35 i DORA om den ledande tillsynsmyndighetens befogenheter?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.