Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

Cyberresiliensakten · Artikel 5 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 5 i Cyberresiliensakten om upphandling eller användning av produkter med digitala element?

Den officiella lydelsen i artikel 5 i Cyberresiliensakten om upphandling eller användning av produkter med digitala element, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Denna förordning ska inte hindra medlemsstaterna från att införa ytterligare cybersäkerhetskrav för produkter med digitala element när det gäller upphandling eller användning av dessa produkter för specifika ändamål, inbegripet när dessa produkter upphandlas eller används för ändamål som rör nationell säkerhet eller försvarsändamål, förutsatt att kraven är förenliga med medlemsstaternas skyldigheter enligt unionsrätten och att de är nödvändiga och proportionella för att uppnå dessa ändamål.

2. Utan att det påverkar tillämpningen av direktiven 2014/24/EU och 2014/25/EU ska medlemsstaterna, när produkter med digitala element som omfattas av denna förordnings tillämpningsområde upphandlas, säkerställa att överensstämmelse med de väsentliga cybersäkerhetskraven i bilaga I till denna förordning, inbegripet tillverkarnas förmåga att ändamålsenligt hantera sårbarheter, beaktas i upphandlingsprocessen.

Citat ur Artikel 5, Upphandling eller användning av produkter med digitala element. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 6 i Cyberresiliensakten om krav för produkter med digitala element?
  2. Vad säger artikel 4 i Cyberresiliensakten om fri rörlighet?
  3. Vad säger artikel 7 i Cyberresiliensakten om viktiga produkter med digitala element?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.