Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

CBAM · Artikel 28 · läst 2026-08-22

Vad säger artikel 28 i CBAM om utövande av delegeringen?

Den officiella lydelsen i artikel 28 i CBAM om utövande av delegeringen, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    CBAM Artikel 28

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Befogenheten att anta delegerade akter ges till kommissionen med förbehåll för de villkor som anges i denna artikel.

2. Den befogenhet att anta delegerade akter som avses i artiklarna 2.10, 2.11, 18.3, 20.6 och 27.6 ska ges till kommissionen för en period på fem år från och med den 17 maj 2023. Kommissionen ska utarbeta en rapport om delegeringen av befogenhet senast nio månader före utgången av perioden på fem år. Delegeringen av befogenhet ska genom tyst medgivande förlängas med ytterligare perioder av samma längd, såvida inte Europaparlamentet eller rådet motsätter sig en sådan förlängning senast tre månader före utgången av perioden i fråga.

3. Den delegering av befogenhet som avses i artiklarna 2.10, 2.11, 18.3, 20.6 och 27.6 får när som helst återkallas av Europaparlamentet eller rådet.

4. Ett beslut om återkallelse innebär att delegeringen av den befogenhet som anges i beslutet upphör att gälla. Beslutet får verkan dagen efter det att det offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning eller vid ett senare i beslutet angivet datum. Det påverkar inte giltigheten av delegerade akter som redan har trätt i kraft.

Citat ur Artikel 28, Utövande av delegeringen. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 29 i CBAM om kommittéförfarande?
  2. Vad säger artikel 27 i CBAM om kringgående?
  3. Vad säger artikel 30 i CBAM om kommissionens översyn och rapportering?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.