EUDR · Artikel 22 · läst 2026-08-22
Vad säger artikel 22 i EUDR om rapportering?
Den officiella lydelsen i artikel 22 i EUDR om rapportering, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
Kontrollplanerna och de riskkriterier som dessa planer är baserade på.
Antalet kontroller och resultaten av de kontroller som utförts på verksamhetsutövare, verksamhetsutövare i senare led och handlare samt det totala antalet verksamhetsutövare, verksamhetsutövare i senare led som inte är små och medelstora företag och handlare som inte är små och medelstora företag, inbegripet de typer av bristande efterlevnad som identifierats.
Kvantiteten av relevanta produkter som kontrollerats i förhållande till den totala kvantiteten av relevanta produkter som släppts ut på marknaden eller exporterats och som omfattas av en förklaring om tillbörlig aktsamhet i det informationssystem som avses i artikel 33 i denna förordning; produktionsländerna; för relevanta produkter som förs in på eller ut ur marknaden ska kvantiteten uttryckas i kilogram nettovikt och, i tillämpliga fall, i den extra mängdenhet som anges i bilaga I till förordning (EEG) nr 2658/87 mot den angivna koden i det harmoniserade systemet eller, i alla andra fall, ska kvantiteten uttryckas i nettovikt eller, i tillämpliga fall, nettovolym eller antal enheter; en extra mängdenhet är tillämplig när den definieras på ett konsekvent sätt för alla underrubriker i den kod i det harmoniserade systemet som anges i förklaringen om tillbörlig aktsamhet.
I fall av bristande efterlevnad, de korrigerande åtgärder som vidtagits i enlighet med artikel 24 och de sanktioner som utdömts i enlighet med artikel 25.
Citat ur Artikel 22, Rapportering. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.